Ben Kimim Projesi

Projenin uygulanma aşamaları: Ders kitabından öğrenci düzeyine ve kazanımına uygun olarak 4 metin belirlenir. Ve sınıflara dağılımı yapılır.Bu metinleri öğrenciler kendi başlarına ilk olarak 2 kez okuduktan sonra öğretmen tarafından dağıtılan kare şeklindeki kağıtlara hikayenin unsurlarını ve anafikrini anladığı kadarıyla yazar.Öğretmen kurallara uygun dikte çalışması yapan ve doğru çıkarımlarda bulunan öğrenciyi seçer.Sonrasında Görsel Sanatlar Dersinde bu metindeki kahramanların kuklasının yapılması istenir.Bu çalışma sırasında sınıf içinde sınıf dinamiğine bağlı olarak istasyon yöntemi kullanılabilir.Sınıfta ortaya çıkan ürünlerden yola çıkarak hikayenin canlandırılması veya öğrencinin hazırladığı kahramanın yerine geçerek seslendirilmesi yapılır.Her sınıftan en iyi karikatürize edilen çalışma seçilir.Tüm sınıflardan toplanan ürünler birleştirilerek görsel pano oluşturulur. Öğrenciler görsel ve sözel ipuçlarından yola çıkarak bilgilerin hangi metine ait olduğunu tahmin etmeleri ve metinleri anlamlandırmaları istenir. Panonun alt kısmında ise alfabetik sıraya uyarak her sınıf tarafından sırayla 4 işlem becerisini geliştirmeye yönelik hafta da bir problem yazılarak panoya yerleştirilmesi ve öğretmenlerin sınıfta bu soruyu çözerek doğru cevaplayanları ödüllendirmeleri istenir.

06.02.2024 50

06-02-202406-02-202406-02-202406-02-202406-02-2024