Bilim Seferberliği (MEB-YGA)

Okulumuz sınıflarında MEB-YGA Bilim Seferberliği yürütülmektedir.

Nedir Bu Bilim Seferberliği?

MEB'in desteklediği Bilim Seferberliği çocuklara bilimi sevdirmek için YGA’nın başlattığı bir sosyal sorumluluk projesidir.

Neden Bilim Seferberliği?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçen Bilim Seferberliği projesi kapsamında; Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi köy okullarına en son teknolojiyi anlatan Bilim Setleri gönderilmektedir. Bu sayede çocuklar, bilimi eğlenerek öğrenir ve bilimsel bakış açısı kazanırlar.

Bilim Seti'nin içerisinde ne var?

Bilim Seferberliği bilim setinin içerisinde yaratıcı projelerde kullanılabilecek elektronik, robotik ve kodlama modülleri yer alır.

• 30 adet Twin modülü, powerbank ve ek malzemeler.
  • Mıknatısla birleşebilen, eğlenceli ve LEGO ile uyumlu modüller.
  • Kendin yap deneyler içeren müfredat.
  • Arduino uyumlu kodlama modülü.
  • Mobil uygulama, web platformu ve akıllı tahta üzerinden blok ve satır kodlama olanağı.

İnovatif tasarımlar ve deneyler için her türlü modülü içeren çocuk bilim seti, öğrencilere yepyeni bir dünyanın kapılarını aralar. Çocukları erken yaşta üretime dahil ederek sınırsız hayal güçleriyle dünyaya katkı sağlamalarına yardımcı olur.

15.12.2023 139

15-12-202315-12-202315-12-202315-12-2023