Yaşlı Büyüklerimize Ev Ziyareti

Yaşlı Büyüklerimize Ev Ziyareti

 

ÇEDES projesi kapsamında Değerler Kulübü öğrencilerimiz, sorumlu öğretmenleri eşliğinde mahallemizin yaşlılarını evlerinde ziyaret etti.

 Yaşlı insanlar özellikle çocuklardan ilgi, sevgi bekler. Yaşlılar ziyaret edildiklerinde toplum içerisinde yalnız olmadıklarını fark ederek geleceğe ümitle bakarlar. Duyarlı insanlar olarak yetişmelerini istediğimiz öğrencilerimiz de bizler de yaşlıları ziyaret edip hal ve hatırlarını sormalı, sevinç ve kederlerini paylaşmalı, güler yüzle ve tatlı sözle gönüllerini almalı, onların sık sık ziyaretlerine gitmeliyiz. Yaşlıların hayır duasını almalıyız. Yaşlılık insan hayatının evrelerinden biridir. Yüce Allah ömür verdiği sürece her insan yaşlılığı görecek; hayatın bu son döneminde rabbine kavuşma vakti gelene kadar bekleyecektir. Bugün çocuk ve genç olanlar bir gün gelecek ve yaşlanacaklardır.

 Yaşlılık insanoğlunun en olgun ve mütevazı dönemidir. Yaşlılar yılların verdiği birikimle her türlü saygıyı hak eden, birer tecrübe çınarıdır. Yaşlılara saygı göstermek, onlara hürmet etmek dinimizin en önemli gerçeklerindendir. Nitekim sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) yaşlılara saygıda kusur edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek bizleri uyarmıştır: "Yaşından dolayı bir yaşlıya hürmet eden gence, Allah yaşlılığında hürmet edecek kimseleri nasip eder." (Tirmizi, Birr 71) "Küçüklerimize şefkat göstermeyen ve büyüklerimizin kadrini bilmeyen bizden değildir." (Tirmizi, Birr 15; Ebu Davut, Edep 58)

 Yaşlılarımız geleceğimize ışık tutan birer deniz feneridirler. Onların görmüş geçirmişliği, fert ve toplumlar için en büyük hazinedir. Yıllara meydan okumuş o eller öpülmeden, ağızlarından dökülecek hayır dualarını almadan hayatın ne anlamı kalır? Hayatı onlardan daha iyi anlatabilecek, acıyı, sevgiyi onlar kadar iyi tanımlayabilecek kim olabilir ki?       

 Bizler de okul olarak ÇEDES projesi kapsamında okul bölgemizde bulunan Ahmet Yesevi Mahallesinde yaşlılarımızı ziyaret ederek onların hayır dualarını aldık. Hayat tecrübelerinden faydalandık. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmaya gayret sarf ettik. Bizler ve öğrencilerimiz açısından çok verimli geçen ziyaretler gerçekleştirildi. Allah tüm yaşlılarımıza hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.

 

21.12.2023 274

21-12-202321-12-202321-12-2023